torsdag 27. september 2012


Blåbær pai


Her har du en enkel og veldig god oppskrift på blåbær pai  Du kan bruke både friske og frosne bær. Frosne bær trenger ikke å tines først.

Mørdeig:


100 gram mykt smør
1 egg
Kilde:https://www.google.no/search





250 gram hvetemel1 ts bakepulver1/2 ts vaniljesukker
125 gram sukker
Fyll:400-450 gram blåbær4 ss sukker2 ss potet melsammenpisket egg til pensling                                                                        


Smør og sukker røres hvitt. Rør i egget. Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland godt. Jeg pleier å helle deigen over på et bakeunderlag og kna med hendene.
Ta av 2/3 deler av deigen og kjevle ut en rund leiv som passer til en pai form  eller kakeform. Trykk deigen godt ned i formen og oppover kantene.
Fordel blåbærene over bunnen. Bland sammen sukker og potet mel og dryss over bærene.
Lag gittermønster av resten av deigen. Jeg pleier å kjevle ut et rektangel og skjære passe lange remser som passer til formen. Remsene skal være ca 1 cm brede. Husk også på å legge en remse rundt.
Pensle paien med sammenpisket egg.
Stekes ved 200 grader nederst i ovnen,  ca 25-30 minutter. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar